Activitats 1r ESO

Activitats 1r ESO

Convivències d’inici de curs a Llinars

Aquest darrer 22 de setembre vam anar de convivències a una casa Maristes a Llinars del Vallès. La casa era molt gran, amb molts espais i hi havia pistes del futbol, de bàsquet, parc i rocòdrom.

Vàrem fer diverses activitats divertides relacionades amb el lema de l’any. Els nous companys que han vingut aquest any a l’escola van poder fer noves amistats i els altres ens vàrem poder conèixer millor.

Quan vam arribar, ens van presentar la Cançó del lema i després ens vam dividir per tutories i vàrem fer vàries activitats. La primera vas ser escriure els nostres somnis en cercles de diferents colors i mides, i la segona, va ser presentar-nos amb una activitat anomenada “Ei Col.legues, aquest sóc jo!”

Tot seguit vam formar tots conjuntament el 200 del lema al terra amb tots els cercles dels somnis.

Després vam dinar, vam tenir temps lliure i vàrem tornar cap a casa. Va estar un dia molt complert!

Marta Invernon

Maria Pérez

Sergi Sanmartín

 

Dimecres 21 de desembre a la tarda, per classes vam haver de fer un regal a una persona la qual no sabia que li fèiem. El regal havia de ser fet a mà, original, ... El mateix regal havia de posar una pista sobre tu i fins que no l’endevinessis, no podies obrir el regal. Vam posar els regals damunt de la taula i quan tothom ja va obrir el regal, vam fer un berenar (molt bo) fet amb menjar que portaven els nostres companys. Va ser una tarda on tothom va sortir content amb el seu regal i amb la panxa ben plena.

 

Dijous 22 de desembre a les 9h, havíem d’estar ben llestos per pujar a la l’autobús i anar cap al CosmoCaixa a Barcelona. Després d’un llarg viatge, per fi vam arribar i vam esmorzar tots junts. Ens van donar un dossier que havíem de completar visitant totes les parts del museu. Després ens vam reunir per anar a les activitats que cadascú havia triat. Una era sobre l’electricitat i l’altra sobre matemàtiques. El taller d’electricitat tractava sobre els electrons i protons, i vam poder experimentar moltes coses sobre aquesta matèria. El de matemàtiques consistia en calcular mesures i triar els camins més curts donat un origen i un destí. Tots dos tallers, van ser molt interessants.

Després de dinar vam tornar cap a l’escola i ens vam desitjar un molt Bon Nadal i unes bona entrada d’any.

 

Dimecres 21 de desembre al matí, va, anar tots junts al Galliner, allà ens vam separar per tutories i vam començar les activitats que ens pertocaven. Alguns van començar pel taller musical i els altres pel d’interpretació. En el musical es van interpretar vàries cançons diferents després de fer uns exercicis d’escalfament vocal i jocs divertits. A interpretació vam fer jocs diversos per perdre la vergonya i passar-nos-ho bé amb els companys. Els dos tallers van estar separats per un bon esmorzar que cadascú portava de casa seva. Després d’un matí tan entretingut, vam tornar cap a l’escola esperant emocionats per fer l’amic invisible a la tarda. 

Els alumnes de 1r ESO, ens hem dirigit a Caixa Fòrum (Girona) per realitzar una activitat sobre la cèl·lula. Un cop allà, hem repassat els conceptes de la cèl·lula amb el suport d’una lupa binocular i d’un microscopi convencional. Després d’haver assolit uns coneixements mínims sobre el microscopi i el seu funcionament, per grups, vam realitzar dues pràctiques: La cèl·lula de tomàquet i l’epidermis de ceba. Les dues tenien un procediment de preparació delicat, però llavors podies observar les petites parts dels dos aliments, augmentant. És impressionant, perquè és molt diferent del que veiem a ull nu. I per acabar, amb una lupa de mà hem observat les cèl.lules del nostre cos, teixits i cabells augmentats 200 vegades!

Ha estat una activitat genial perquè hem complementat la teoria amb la pràctica i hem pogut veure el que estem estudiant. Treballar amb microscopis ha estat molt divertit i interesant!

                                                                                                                              LARA BELTRAN PUJOL

                                                                                                                              IRIS Y. ROVIRA MUÑOZ

                                                                                                                              1r ESO

 

 

imatges vip 1r eso 17 18 02

El repte consistia en crear imatges divertides i riques, utilitzant objectes quotidians. Aquests havien de canviar el seu ús habitual per un altre, aquest joc metafòric ens ha ajudat a treballar l’art de forma divertida i inclusiva.

 

Fer clic per aquí veure totes les imatges...

 

El dijous passat el dia 20 de desembre, els alumnes de 1r d’ESO, vam anar al Cosmocaixa de Barcelona on hi vam aprendre moltíssimes coses sobre la ciència i a on ens ho vam passar molt bé. És una de les excursions més divertides i interessants que hem fet. Només arribar, vam esmorzar a la planta 0 en un espai obert amb taules i vam tenir una mica de temps per jugar. Quan vam acabar vam deixar les bosses en unes gàbies, ens van donar una fitxa per fer i vam poder visitar tot el museu: podies veure tot tipus d’animals marins, de plantes, d’insectes, boles de plasma, ombres de colors, proves de resistència, un bloc de gel, un esquelet de dinosaure,… A les 14.20 vam anar a menjar al mateix lloc on havíem esmorzat i igual que abans també vam tenir temps de jugar una estona per aquell espai. Vam tornar cap a l’autobús i vam tornar a l’escola.

Jordi Pous

 

 

tabac

El passat dimarts 29 de maig, els alumnes de 1r d’ESO vam participar a les activitats a l’Auditori de Girona, amb motiu del dia Mundial sense Tabac. Prèviament, des de la tutoria, hem participat en el programa de prevenció del consum del tabac de la Fundació Oncolliga Girona. A partir d’una xerrada sobre la seva repercussió i la promoció d’hàbits i estils de vida saludables, encetàrem el nostre treball amb l’elaboració de cartells, cartes, auques, missatges, poemes i cançons.

Aquest any ens han premiat el treball de l'alumna Ada Roura Arana:

 

Deixa'l escapar

 

La teva boca

és una xemeneia

perquè el cigarro crema

com una teia.

Si ho vols aturar

un laberint hauràs de creuar

però vigila:

No et deixaran passar.

El tabac ve, se,n va

i torna a arribar

és una addicció

que has de deixar escapar.

És un obsequi

que no agafràs

i d'aquesta manera

no t'intoxicaràs.

 

Agraïm la col.laboració de totes les alumnes que han participat a les coreografies en aquest dia: Marta Ruiz, Martina Juncà, Noa Hombrados,Paula Mateu, Mar Hombrados, Kiara Discua, Aminata Trawally, Mariana Velasquez.

 

Si voleu informació més detallada sobre el tema o veure una mostra de treballs seleccionats, podeu adreçar-vos a www.oncolligagirona.cat.

You are here