Col.legi Maristes Girona - blog

Actualitat

Educar als nostres fills no és una tasca fàcil, ni portàven un manual sota el braç quan van nèixer.
L'humor ens pot ajudar a fer aquesta tasca més distesa.

 

Departament d'Orientació

Gest solidari
Campanya de
Recollida de medicaments
i el dia 20 de juny “BOCATA SOLIDARI”

Adobe Reader no es troba o la versió no és compatible, utilitza la icona per anar a la pàgina de descàrrega
Descargar Adobe Reader

 

El dimecres, 23 de maig, es va realitzar l’entrega de premis de la desena edició del concurs literari Ficcions. L’aventura de crear històries. L’acte es va realitzar a Barcelona, a la Pedrera.

Aquest acte estava organitzat per l’AMIC (mitjans d’informació i comunicació) . Comptava amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració, entre altres, de l’Ajuntament de Barcelona.

Aquests premis eren atorgats a alumnes que havien creat una història original, partint d’un inici, ja conegut, de diferents relats: Marina , Camps de maduixes, Un any i mig, Li deien Lola i Joc de trons.

D’un total de 3 593 participants de Catalunya, només 160 van ser escollits finalistes.

Del total de dotze grups finalistes de Girona, n’hi havia tres de la nostra escola Maristes de Girona. Es tractava de dos alumnes de tercer d’ESO: la Mireia Serrat i la Mireia Sánchez, de tercer de la ESO i jo mateix, en Pau Corney, de segon de Batxillerat, que vàrem rebre un diploma acreditatiu com a finalistes del concurs.

Entre els deu professors o professores més motivadors, que varen rebre també un diploma acreditatiu, hi havia la nostra professora de català dels Maristes, la Carme Fornells.

L’acte va començar a les cinc i va acabar a les set. Entre els presentadors hi havia els escriptors Pau Vidal i en Jordi Sierra, entre d’altres.

Va ser un acte entranyable en el marc d’un edifici espectacular com és La Pedrera.

Per més informació http://www.ficcions.cat/ficcions/default.php

A continuació podeu llegir les nostres narracions. Esperem que us agradin.

Feu clic:

Mireia Serrat

Mireia Sánchez

Pau Corney

 

Pau Corney Roura

 

Adobe Reader no es troba o la versió no és compatible, utilitza la icona per anar a la pàgina de descàrrega
Descargar Adobe Reader

Els alumnes d'aula d'acollida durant aquestes dues setmanes hem preparat una exposició sobre temps de flors i sobre l'autora Aurora Bertrama juntament amb altres aules d'acollida de Girona.

Primer de tot hem investigat i parlat sobre la vida d'Aurora Bertrana, el seu recorregut per tot el món i sobre la seva gran vida com a dona emprenedora. Vam fer cartells, mapes i fitxes sobre ella per poder comprendre tot el que va fer. Després vam parlar sobre la primavera, les flors, i el temps, fent comparacions amb els altres mesos de l'any.

També hem decorat unes caixes de fusta reciclades per poder muntar un petit jardí i poder-lo portar fins als serveis educatius on es pot visitar. També hem fet postals que hem escrit per a algú dels nostres països amb un text curt i un dibuix. Després les van a plastificar i les van penjar en els arbres per decorar al jardí.

El dia 14 de maig vam sortir de l'escola Maristes a les 8:45 per arribar als serveis educatius i trobar-nos amb les altres aules d'acollides. Quan vam arribar van començar a parlar els professors dels altres instituts, també ens van saludar i ens van donar ànims. Després va cantar un senyor que es deia Àngel. I quan va a acabar, alguns alumnes de les escoles van explicar les experiències que van viure quan van arribar aquí a Girona.

Després vam anar a veure l'exposició de Temps de flors.

Ens va agradar molt l'experiència ja que vam poder conèixer més gent d'altres països i també entendre que no som els únics que estem aquí lluitant per un nou futur, esperem anar-hi un altre any perquè construir un jardí tots junts és molt especial i divertit.

 

Camila Marin, 4tESO, Aula d'Acollida

 

 

 

El passat diumenge, 13 de maig, van arribar els alumnes d’intercanvi alemanys a Girona. Els vam anar a esperar a l’aeroport i l’endemà vam passar el matí a classe i a la tarda els vam acompanyar  a veure el Temps de Flors. Tot i que va ploure ens ho vam passar molt bé. El segon dia no el vam passar amb ells ja que van anar a visitar el museu Dalí i van passar el dia a Figueres. L’endemà vam agafar tots el tren per anar a Barcelona. Allà, vam visitar diferents llocs significatius de la ciutat com ara la Pedrera, la casa Batlló, la plaça Catalunya, la Rambla i molts més! El quart dia vam anar a Sant Martí d’Empúries, des d’allà vam agafar el camí de ronda fins a l’Escala. Un cop allà vam tenir temps lliure per gaudir de la platja i dels companys. L’últim dia vam reunir-nos tots a la sala Champagnat i ens vam acomiadar d’ells amb un video de la darrera setmana.

Per descomptat, tots els dies a la tarda quedàvem amb els amics i fèiem coses junts perquè gaudissin al màxim de la seva estança a la nostra ciutat. Ha estat una experiència molt maca i sincerament la recomanaríem a tothom. Esperem que si algun dia teniu aquesta oportunitat l’aprofiteu ja que és una ocasió única per conèixer a persones increïbles i meravelloses.

Pàgina 1 de 8
You are here