Etapes

 

Aquest passat divendres hem graduat la promoció nascuda l’any 2000. Tota una fita. Va ser una de les primeres coses que els alumnes van explicar en el seu acte de graduació. I deu ser algun tret que marca, perquè mai havíem tingut una festa tan hollywoodesca com la d’aquest curs 2017-2018: cartell imitant un cel·luloide, entrada de La guerra de les galàxies, focus movent-se per les parets i sostre de la platea, globus... Per acabar amb coreografia i desfilada triomfal per la platea del teatre! Us ha de saber greu si us ho vau perdre!

Fora de l’espectacle, vam poder sentir les paraules de la seva padrina de graduació, la senyora Anna Pla, exalumna i mare d’alumnes de l’escola. Els va animar a arriscar-se, a aprendre dels errors i, sobretot, de la importància de l’actitud en tot el que facin.

Els desitgem el millor en el nou camí que comença.

Manel Bech, Carme Fornells i Carles Prieto

                                                                       Tutors de 2n de batxillerat

 

El passat divendres 4 de maig, els nens i nenes de primer de primària vam celebrar la nostra Festa Major.

De bon matí vam encetar el dia amb el pregó de l’alcalde i la cercavila de gegants i capgrossos.

Vam gaudir fent tallers de castellers, ball de bastons, cursa de sacs i de carretons. Al final del matí vam trencar l’olla.

A la tarda Ball d’envelat, canviant de parella amb l’escombra. Vam tirar cebes per fer-la petar i vam acabar la diada mirant un castell de focs virtual.

Va ser un dia molt especial !! Ple de sorpreses, d’emocions i molta diversió.

 

El mes de maig és un mes ple de colors a Girona. Les flors guarneixen els nostres carrers i aquest any des d’Infantil també hi hem participat. Els més petits de l’escola han treballat de valent per decorar la barca que es troba al Carrer Nou de Girona. Esperem que us agradi!!!!!!


sant jordi ci 17 18 35

 

Piruletes i il·lustracions per Sant Jordi!

Aquest any hem celebrat un Sant Jordi molt especial perquè ho hem fet una mica diferent. No hem fet la típica rosa, sinó que ens hem llepat els dits amb un taller de xocolata que ens ha fet el pastisser Miquel Costabella. Que bona la xocolata blanca i que divertides les cançons que ens anava cantant amb la guitarra en Miquel mentre fèiem la rosa! I no s’acaba aquí el nostre Sant Jordi, no! Vam obrir uns ulls com unes taronges quan la il·lustradora Marta Montañá ens va fer en directe i amb un tres i no res dibuixos del drac, de Sant Jordi i de la princesa per explicar-nos com s’ho feia per il·lustrar un conte. Va ser espectacular! I finalment hem fet manualitats per endur-nos a casa, a més de llegir, com a bons enamorats de la lectura, poemes i relats que parlaven dels principals protagonistes de la llegenda de Sant Jordi.

trigo

 

Us presentem el recull fotogràfic realitzat pel alumnes de 1r de BATX com a mostra pràctica dels coneixements de trigonometria apresos aplicats a la vida quotidiana.

Us convidem a visitar l’enllaç d’instagram Concurs TrigonoMaristes (@trigonomaristes) i votar les fotografies que us semblin més interessants i divertides.

A més, us proposem el repte d’intentar resoldre alguns dels problemes que els alumnes han elaborat per a vosaltres.

Agraïm la col·laboració incondicional de la professora Montse Sanahuja en l’exposició dels nostres treballs.

Alumnes de 1r BATX.

 

Aquest divendres passat els nens i nenes de primer de primària hem visitat el taller de gegants i capgrossos “Ventura&Hosta” de Navata.

Hem après com es fa una màscara pas a pas: primer, hem vist com es modela amb fang, després com es fa el motlle amb escaiola i com s’hi posa el paper encolat.

Amb aquest motlle es poden aconseguir tantes màscares com facin falta! I és clar, en tindrem una per a cadascun de nosaltres que la podrem pintar al nostre gust!

També hem visitat el seu petit museu que està farcit de ninots de cartó-pedra i ens ha deixat bocabadats!

Com que hem tingut una estona lliure, ens ho hem passat molt bé a l’espai de la joventut del poble on alguns hem jugat als gronxadors i al sorral, a bàsquet i d’altres hem recollit moltes aglans sota les alzines.

Ha estat una jornada molt agradable!

 

del 19 al 23 de març

Girona – Monestir de Les Avellanes

 

Setmana que aprofitem per treballar els tres pilars de les tutories de batxillerat: la formació acadèmica, el món laboral i l´autoconeixement. Després de moltes xerrades d'universitats d'aquesta segona avaluació, sentirem les experiències d'empresaris que ens endinsen en el món laboral. Al Monestir de Les Avellanes, insistirem en l'autoconeixement, un dels pilars, sense el qual és impossible bastir els altres. Segur que serà una setmana ben profitosa!

 

1r dia de les Convivències d'aprofundiment 2n de batxillerat: 21 de març de 2018De Girona a la Seu Vella de Lleida
Una mica d'història. El naixement de la Catalunya Nova. Les terres conquerides als àrabs. La formació de la Corona Catalanoaragonesa amb el casament de Peronella i Ramon Berenguer IV. La proclamació com a rei de Jaume I quan només tenia sis anys. La Guerra de Successió. L'ordre de Felip V d'enderrocar-la que no es va portara terme perquè va morir al cap de cinc dies -càstig diví- i algú la va fer desaparèixer. La guerra civil que la va perpetuar en caserna i presó. Molta història i una vista esplèndida des de dalt del campanar (després dels dos-cents quaranta-cinc escalons)!

I llavors el carisma: al col·legi Montserrat ens esperaven els alumnes de 2n de batxillerat per ensenyar-nos la seva escola. Moooolt simpàtics. Avui preparaven cançó resposta i hi havia un gran ambient. Tot i dinar amb ells, se'ns va fer curta l'estada. Ja hem dit que el curs vinent s'ha d'allargar aquest intercanvi!

A la tarda ens van acompanyar fins al barri de La Mariola on hi tenen dues obres socials. Una realitat molt diferent a la nostra i dura.

I ens vam enfilar cap a Les Avellanes: prats verds i tot de fruiters en flor. I catifes de flors blanques a les vores. Paisatge de capvespre idíl·lic, fins albirar el campanar del monestir: de cop, la foto que tantes vegades havíem vist per l'escola se'ns feia realitat.

Ens instal·lem a Quatre Vents, la casa de colònies. Sobrietat, però amb molt d'espai. Tenim poc temps. Soparem aviat i cap a Àger, a contemplar estels a l'Observatori Astronòmic.

Feia un fred que pelava, això sí, immillorable per mirar els astres perquè el fred ens havia deixat un cel ben net.

I cap a "caseta". Valoració del dia, ressopó i a dormir (us ho creieu?) ;)

 

 

2n dia de Convivències d'aprofundiment de 2n de batxillerat: 22 d'abril.Ja som instal·lats. Avui comencem les dinàmiques pròpies de les Convivències d'aprofundiment. Però la veritat, si algú ens controla i li pregunten què fem al monestir, dirà que MENJAR. Mare de Déu, alguns de nosaltres sembla que només tinguin gana! I quines quantitats!

Bromes a part, avui hem passejat força pel monestir i els seus voltants. El G. Pere Borràs ens ha explicat la història del monestir i després ens hem enfilat a les roques de Felip V i al Puig de la Mare de Déu. També hem fet una dinàmica a dins l'oratori del Pou del Glaç.

I hem trobat temps per portar la nostra rosa eterna a la tomba del G. Valerià. I ens hem assegut allà al davant i li hem cantat (que poc en sabem sense tu, Valerià!).

 

grup

 

mix

 

Convivències d'aprofundiment de 2n de batxillerat: 23 de març de 2018


Dia del servei.
Després d'esmorzar (que abundant!) hem dedicat el matí a fer un servei al monestir. Ens han dividit en grupets i hem fet feines ben variades: treure herbes d'entre les pedres, escombrar el claustre, netejar vidres, fregar el terra, pelar alls, rentar plats, preparar els menjadors... Feines petites, però que no eren tan fàcils de fer com podria semblar-nos. De tots nosaltres, els que han quedat més tocats positivament són els que han anat a visitar els germans grans malalts. El G. Miquel Mas ens ha fet tota una lliçó d'infermeria, però sobretot, d'humanitat.
Tots plegats n'hem fet una valoració molt positiva, i ens hauria agradat poder ajudar més.

I ja se'ns han acabat els dies! Un darrer joc grupal, recollir, dinar, una migdiada curta al sol i ja us escrivim des del bus camí de casa...

Setemana Santa quatre setmanes de classe i globals de la tercera avaluació. Recuperacions/pujar nota. Graduació. Tres setmanes més i Sele.

I ja està! Adéu Maristes, adéu infància i adolescència. Les portes obertes davant nostra... Quina il·lusió i quina nostàlgia! Però aquests dies ens els emportem gravats al cor.

 

 

Tutors i alumnes de 2n de batxillerat

Pàgina 1 de 13
You are here