Activitats i sortides ESO

NOVA ASSISTENT DE CONVERSA

Benvinguda Corinna!

A partir d’aquesta setmana tenim entre nosaltres la Corinna, la nova assistent de conversa per a aquest curs. Tots els alumnes d’ESO i BAT tindran l’oportunitat de practicar l’anglès oral amb ella i de millorar la seva expressió i comprensió. 

 

El passat divendres, 30 de setembre va tenir lloc al teatre de l’escola l’acte de lliurament de certificats de Cambridge University, des de Young Learners (Starters, Movers i Flyers) fins a First Certificate, passant per KET i PET.

 Un any més, i ja en van 8, vam rebre la felicitació del centre examinador Merit School pels bons resultats obtinguts, els millors fins el moment. I és que aquest any hem aconseguit els millors resultats fins ara. Ja fa anys que els nostres alumnes van millorant el nivell i això queda reflectit en el nombre d’alumnes presentats i aprovats, que cada any va en augment.

La certificació dels nivells d’anglès segons el marc comú de referència europea és un tema de gran importància per als nostres estudiants. Aquests exàmens, que tenen un gran reconeixement a nivell internacional, posseeixen una llarga i merescuda reputació d’excel·lència. Cada any s’examinen al món al voltant de cinc milions de persones.

Els equips de tutors de 3r i 4t d ‘ESO agraïm la participació dels alumnes de 3r i 4t en el Gran Recapte. La ingent quantitat d’aliments recollits (6.778 quilos) no hauria estat possible sense la vostra ajuda i el vostre compromís cap als altres. Sens dubte, la vostra aportació, encara que molts de vosaltres penseu que és insignificant, és imprescindible.

 

Moltes i moltes gràcies, 

                                                                                                    Els tutors de 3r i de 4t d’ESO

 

Convivències d’inici de curs a Llinars

Aquest darrer 22 de setembre vam anar de convivències a una casa Maristes a Llinars del Vallès. La casa era molt gran, amb molts espais i hi havia pistes del futbol, de bàsquet, parc i rocòdrom.

Vàrem fer diverses activitats divertides relacionades amb el lema de l’any. Els nous companys que han vingut aquest any a l’escola van poder fer noves amistats i els altres ens vàrem poder conèixer millor.

Quan vam arribar, ens van presentar la Cançó del lema i després ens vam dividir per tutories i vàrem fer vàries activitats. La primera vas ser escriure els nostres somnis en cercles de diferents colors i mides, i la segona, va ser presentar-nos amb una activitat anomenada “Ei Col.legues, aquest sóc jo!”

Tot seguit vam formar tots conjuntament el 200 del lema al terra amb tots els cercles dels somnis.

Després vam dinar, vam tenir temps lliure i vàrem tornar cap a casa. Va estar un dia molt complert!

Marta Invernon

Maria Pérez

Sergi Sanmartín

 

El passat dijous dia 22 de setembre vam realitzar les convivències d’inici de curs. Vam agafar l’autocar a les 9 del matí, i ràpidament vam arribar a Llinars del Vallès, casa marista.

Un cop allà, vam esmorzar i vam fer l’esbarjo. Tot seguit, vàrem veure el lema d’aquest any: 200 anys i +. Ens vam distribuir per tutories i vam aprofundir més el tema.

Els tutors corresponents van repartir diferents esferes de diferents mides. A la més petita, havies de proposar-te alguna millora per al curs escolar, a la mitjana, proposaves alguna millora per al centre escolar, i per últim a la gran havies d’anotar algun propòsit personal.

A continuació vam fer diferents dinàmiques, en una ens van enganxar un paper a l’esquena a cadascun dels tutorats, allà hi havíem de posar totes les qualitats bones de la persona a la qual escrivies en varen sortir de meravelloses, fantàstiques, úniques, que ni tan sols tu pensaves que tenies. És una experiència que trobem que és molt dinàmica i ens ha servit per observar qualitats nostres molts diferents a les que pensem.

Després, vam du a terme una fitxa sobre opinions personals. En aquesta activitat, vam aprendre a decidir-nos a triar una cosa i ser més segurs de nosaltres mateixos.

Quan vam acabar les activitats de tutoria, vàrem anar a dinar en unes taules amples on podies compartir i gaudir del dinar amb els companys.

També ens van deixar una bona estona, per poder gaudir del temps lliure.

Aquest dia, ens ha servit per aprofundir més la convivència amb els companys, també per als alumnes nous que han arribat. S’han d’integrar més amb els companys, i que els hem d’acollir amb els braços ben oberts.

                                                                                                

 

Marc Gelabert i Biel Sabadell

2n ESO A

 

 

El passat 29 d'octubre, 4t d'ESO, juntament amb el grup de 3r d'ESO, vam passar el dia de convivències a la casa Marista de Llinars del Vallès.

A les nou del matí ens vam trobar tots al pàrquing de l'escola, on ens esperaven tres autobusos per marxar. Vam pujar-hi repartits segons les classes i vam arribar a Llinars cap a les deu i quart.

Ens vam dividir segons els cursos i vam tenir una hora per esmorzar.

Seguidament ens vam separar en tutors, on vam fer diferents dinàmiques. En una havíem d'escriure els objectius que teníem en un futur proper, en diferents àmbits: en el familiar, en el social, en l'acadèmic i el personal.

Una altra activitat va ser agafar valors i ordenar-los segons la importància que hi donàvem, cosa que ens va fer veure que les més importants per nosaltres també estaven relacionades amb les nostres aptituds.

Dues hores després d'haver començat el treball amb els tutors, vam tornar a la zona de les taules on teníem les motxilles amb el dinar.

Les taules estaven molles pel plugim que havia caigut mentre estàvem dins l'edifici, així que la majoria de grups vam agafar les maletes i vam anar a dinar a aquelles zones que no havien quedat mullades per la pluja.

Un cop amb la panxa plena, vam tenir dues hores i mitja de temps lliure. Tothom estava dispers, els nois més concentrats en la zona esportiva on hi ha els camps de futbol i bàsquet i les noies més al voltant del parc.

Aquella estona va passar volant, i abans que ens adonéssim, ja tornàvem a ser al pàrquing del col·legi rient d'aquella jornada que ens permetia trencar la rutina.

 

Dilluns 18 de setembre de 2017

Comença un nou curs: la retrobada suposa  reptes nous i també companys i tutors nous. Per aquest motiu, el passat dilluns 18 de setembre els alumnes i tutors de 1r cicle d’ESO ens vam “moure” fins a la casa Marista de Llinars de Vallès. Sí, heu llegit bé: ens vam “moure”. Havíem de començar així el curs per dos motius: en primer lloc, per gaudir de tota una jornada de convivència per conèixer-nos millor tots; però també per començar a fer nostre el lema del nou curs: MOU-TE.

El dia no va començar massa amable, climatològicament parlant. Però a mesura que passava el matí, també els núvols es van “moure” i vam poder veure el sol. Durant la jornada, què vam fer?: activitats per conèixer millor el nostre grup de companys i tutors, una breu presentació del lema i de la seva cançó i, com no!, una mica de ball com a coreografia de la cançó “Mou-te”. 

 

Dimecres 21 de desembre a la tarda, per classes vam haver de fer un regal a una persona la qual no sabia que li fèiem. El regal havia de ser fet a mà, original, ... El mateix regal havia de posar una pista sobre tu i fins que no l’endevinessis, no podies obrir el regal. Vam posar els regals damunt de la taula i quan tothom ja va obrir el regal, vam fer un berenar (molt bo) fet amb menjar que portaven els nostres companys. Va ser una tarda on tothom va sortir content amb el seu regal i amb la panxa ben plena.

Durant el mes de novembre, els alumnes de la matèria optativa de 2n d’ESO “Experimentem la ciència” han realitzat el Projecte Menjadores.

Després d’estudiar quins ocells podíem trobar als jardins de la nostra escola i quins eren els requisits necessaris per a que una menjadora fos fàcilment accessible per a ells, van començar amb la planificació, el disseny i la construcció de menjadores.

Els alumnes, en petits grups, van construir sis menjadores de passeriformes amb materials de tota mena i cuidant fins a l’últim detall per a assegurar una bona integració al medi. Les menjadores es van penjar al jardí de les oliveres del darrera la Verge i al llarg de les darreres setmanes de trimestre, se n’avaluarà l’èxit o no, i quins són els punts forts i febles de cada un dels dissenys.

Sens dubte, està essent una experiència del tot enriquidora per a ells.

Albert Cufí

 

El passat 19 d’octubre, els alumnes de 3r d’ESO vam anar a Llinars del Vallès per poder realitzar la JOV, la Jornada d’Orientació Vocacional. Vam fer un petit quadernet que ens va ajudar molt per saber coses noves sobre nosaltres mateixos i sobre la nostra vida quotidiana.

 Amb els nostres companys de tutoria, vam fer una activitat en la que ells ens deien les nostres qualitats bones i les qualitats que havíem de millorar, també els nostres tutors, ens van llegir uns textos on havíem de reflexionar i fer un petit comentari. I això ens va ajudar a descobrir-nos a nosaltres mateixos. Seguidament, vam anar a dinar i vam acabar de passar la tarda jugant i xerrant amb els amics i amigues.

 Ens ho vam passar molt bé,. En resum, amb aquestes convivències hem après a conèixer-nos a nosaltres mateixos i aprendre quines coses són les més importants en la nostra vida.

 Ingrid Torres

Ivet Rovira

Jana Caula


Pàgina 1 de 4
You are here