2n BTL

 

Aquest passat divendres hem graduat la promoció nascuda l’any 2000. Tota una fita. Va ser una de les primeres coses que els alumnes van explicar en el seu acte de graduació. I deu ser algun tret que marca, perquè mai havíem tingut una festa tan hollywoodesca com la d’aquest curs 2017-2018: cartell imitant un cel·luloide, entrada de La guerra de les galàxies, focus movent-se per les parets i sostre de la platea, globus... Per acabar amb coreografia i desfilada triomfal per la platea del teatre! Us ha de saber greu si us ho vau perdre!

Fora de l’espectacle, vam poder sentir les paraules de la seva padrina de graduació, la senyora Anna Pla, exalumna i mare d’alumnes de l’escola. Els va animar a arriscar-se, a aprendre dels errors i, sobretot, de la importància de l’actitud en tot el que facin.

Els desitgem el millor en el nou camí que comença.

Manel Bech, Carme Fornells i Carles Prieto

                                                                       Tutors de 2n de batxillerat

 

del 19 al 23 de març

Girona – Monestir de Les Avellanes

 

Setmana que aprofitem per treballar els tres pilars de les tutories de batxillerat: la formació acadèmica, el món laboral i l´autoconeixement. Després de moltes xerrades d'universitats d'aquesta segona avaluació, sentirem les experiències d'empresaris que ens endinsen en el món laboral. Al Monestir de Les Avellanes, insistirem en l'autoconeixement, un dels pilars, sense el qual és impossible bastir els altres. Segur que serà una setmana ben profitosa!

 

1r dia de les Convivències d'aprofundiment 2n de batxillerat: 21 de març de 2018De Girona a la Seu Vella de Lleida
Una mica d'història. El naixement de la Catalunya Nova. Les terres conquerides als àrabs. La formació de la Corona Catalanoaragonesa amb el casament de Peronella i Ramon Berenguer IV. La proclamació com a rei de Jaume I quan només tenia sis anys. La Guerra de Successió. L'ordre de Felip V d'enderrocar-la que no es va portara terme perquè va morir al cap de cinc dies -càstig diví- i algú la va fer desaparèixer. La guerra civil que la va perpetuar en caserna i presó. Molta història i una vista esplèndida des de dalt del campanar (després dels dos-cents quaranta-cinc escalons)!

I llavors el carisma: al col·legi Montserrat ens esperaven els alumnes de 2n de batxillerat per ensenyar-nos la seva escola. Moooolt simpàtics. Avui preparaven cançó resposta i hi havia un gran ambient. Tot i dinar amb ells, se'ns va fer curta l'estada. Ja hem dit que el curs vinent s'ha d'allargar aquest intercanvi!

A la tarda ens van acompanyar fins al barri de La Mariola on hi tenen dues obres socials. Una realitat molt diferent a la nostra i dura.

I ens vam enfilar cap a Les Avellanes: prats verds i tot de fruiters en flor. I catifes de flors blanques a les vores. Paisatge de capvespre idíl·lic, fins albirar el campanar del monestir: de cop, la foto que tantes vegades havíem vist per l'escola se'ns feia realitat.

Ens instal·lem a Quatre Vents, la casa de colònies. Sobrietat, però amb molt d'espai. Tenim poc temps. Soparem aviat i cap a Àger, a contemplar estels a l'Observatori Astronòmic.

Feia un fred que pelava, això sí, immillorable per mirar els astres perquè el fred ens havia deixat un cel ben net.

I cap a "caseta". Valoració del dia, ressopó i a dormir (us ho creieu?) ;)

 

 

2n dia de Convivències d'aprofundiment de 2n de batxillerat: 22 d'abril.Ja som instal·lats. Avui comencem les dinàmiques pròpies de les Convivències d'aprofundiment. Però la veritat, si algú ens controla i li pregunten què fem al monestir, dirà que MENJAR. Mare de Déu, alguns de nosaltres sembla que només tinguin gana! I quines quantitats!

Bromes a part, avui hem passejat força pel monestir i els seus voltants. El G. Pere Borràs ens ha explicat la història del monestir i després ens hem enfilat a les roques de Felip V i al Puig de la Mare de Déu. També hem fet una dinàmica a dins l'oratori del Pou del Glaç.

I hem trobat temps per portar la nostra rosa eterna a la tomba del G. Valerià. I ens hem assegut allà al davant i li hem cantat (que poc en sabem sense tu, Valerià!).

 

grup

 

mix

 

Convivències d'aprofundiment de 2n de batxillerat: 23 de març de 2018


Dia del servei.
Després d'esmorzar (que abundant!) hem dedicat el matí a fer un servei al monestir. Ens han dividit en grupets i hem fet feines ben variades: treure herbes d'entre les pedres, escombrar el claustre, netejar vidres, fregar el terra, pelar alls, rentar plats, preparar els menjadors... Feines petites, però que no eren tan fàcils de fer com podria semblar-nos. De tots nosaltres, els que han quedat més tocats positivament són els que han anat a visitar els germans grans malalts. El G. Miquel Mas ens ha fet tota una lliçó d'infermeria, però sobretot, d'humanitat.
Tots plegats n'hem fet una valoració molt positiva, i ens hauria agradat poder ajudar més.

I ja se'ns han acabat els dies! Un darrer joc grupal, recollir, dinar, una migdiada curta al sol i ja us escrivim des del bus camí de casa...

Setemana Santa quatre setmanes de classe i globals de la tercera avaluació. Recuperacions/pujar nota. Graduació. Tres setmanes més i Sele.

I ja està! Adéu Maristes, adéu infància i adolescència. Les portes obertes davant nostra... Quina il·lusió i quina nostàlgia! Però aquests dies ens els emportem gravats al cor.

 

 

Tutors i alumnes de 2n de batxillerat

 

 

El passat dimecres 20 de desembre, els alumnes de 2n de batxillerat vam fer una excursió a Barcelona.

La nostra jornada es va centrar a la zona de Pedralbes: el supercomputador MareNostrum 4 i el Monestir de Santa Maria de Pedralbes.

 

En arribar, ens va rebre l’Oriol, el guia i integrant del Centre, que ens va explicar els detalls i peculiaritats de l’ordinador. Aquest resulta ser el supercomputador més potent d’Espanya, el tretzè del món i l’emblema del BSC (Barcelona Supercomputing Center).

L’enginy destaca per estar situat dins de l’església neoromànica de la zona Torre Girona, que actualment forma part de la UPC (Universitat Politècnica de Catalunya). Aquests darrers temps s’ha fet molt famós per la propaganda que n’ha fet Dan Brown parlant-ne en la seva novel·la! Durant la visita, vam observar la imponent maquinària i l’infinit cablejat, acompanyats d’un vídeo on es mostraven les tasques de recerca que s’hi duen a terme. Va concloure amb una ronda de preguntes i una volta lliure pel recinte.

 

Tot pujant per l’avinguda de Pedralbes, vam arribar al Reial monestir de Santa Maria de Pedralbes, on abans d’entrar, la Carme Fornells ens va fer cinc cèntims de la seva història.

El Monestir va ser fundat pel rei català Jaume el Just al segle XIV per tal que servís de residència a la reina Elisenda de Moncada per quan es quedés vídua. Albergava una comunitat de monges clarisses provinents de famílies nobles. Vam poder descobrir el seu estil de vida i alguna de les seves pertinences, tal com figures, taules, cadires i quadres que es troben a les exposicions.

Vam poder gaudir d’una passejada al claustre gòtic, considerat el més gran d’Europa. El pati i l’església estan units per la tomba de la reina Elisenda. Pel costat del claustre la trobem vestida de monja i pel costat de l’església, amb la corona de reina.

 

Per finalitzar la jornada, l’autobús ens va dur al cor de Barcelona, la Plaça Catalunya. Allà cadascú va tenir temps lliure per dinar i passejar per la capital.

 

Un bon final de trimeste!

 

Emma R. Cortals, Anna Sala i Laia Trasserra

 2n de batxillerat

 

El passat 8 de febrer, dijous gras, els alumnes de 2n de Batxillerat vam poder assistir a un acte únic: un judici al Palau de Justícia.

Ja fa uns quants cursos que el magistrat de l’audiència, el senyor Adolfo Garcia, pare d’uns exalumnes de l’escola, ens convida. Tot un privilegi.

Vam arribar a dos quarts de deu i, després d’un control de seguretat, ens vam poder dirigir cap a la sala on es realitzaria el judici. Abans que es produís, ens va fer una breu introducció del cas en particular, acompanyat d’un altre magistrat, el senyor Víctor Correas, també exalumne de l’escola.

Es tractava d’un cas d’estafa i van poder respondre els nostres dubtes tant abans com després del judici. Varen ser quatre hores on observàrem de primera mà els membres d’un judici i com es realitza: intervencions, acusacions, defenses i conclusions. El judici en particular era especial ja que perjudicats i acusadors eren els mateixos.

Fou una oportunitat única i, per això, va tenir una bona rebuda i molt d’interès per la majoria de l’alumnat.

 Joan Bermejo

2n de batxillerat

 

Benvinguts nois i noies de l’escola maristes de Girona.

Un cop més som a la celebració de la nostra festa més sonada: la Immaculada, la nostra patrona. Recordeu que quan entrem a l’escola hi ha el seu nom a la paret? Aquesta festa fa molts anys que es duu a terme, tants com fa que els germans maristes van instal·lar la seva escola a Girona: 131 anys.

Enguany, però,  s’han efectuat alguns canvis que voldríem recordar per tal que tot vagi el millor possible.

Com bé sabeu, aquest any el matí no se separarà en esports i activitats diverses, com s’ha fet anteriorment, sinó que s’ha organitzat una competició entre classes de cada curs.

Les modalitats en què es basa aquesta competició són les següents: bàsquet, futbol, voleibol i jocs tradicionals. Cada curs començarà en una d’aquestes modalitats i s’aniran rotant al llarg del matí fins a haver-les assolit totes. Tindrem un marcador on s’anirà fent el recompte de punts col·locat al pavelló. La classe guanyadora serà aquella que aconsegueixi acumular més punts de totes.  

Durant les dues primeres hores, des de les nou a les onze, es realitzaran dues de les modalitats. A les onze farem un petit descans on podrem tastar els dolços i/o entrepans boníssims que ens ofereixen els nostres companys de 1r de Batxillerat. I a dos quarts de dotze, un cop haguem carregat les piles, tornem per seguir amb les activitats del matí.

Els de primer d’ESO començaran amb bàsquet al pavelló. Els de segon, amb vòlei a les pistes del pavelló, també. Els de tercer amb futbol, al camp de de futbol, evidentment. I els de quart amb jocs tradicionals a la pista d’handbol.

Un cop haguem acabat les quatre seccions, ens reunirem tots novament aquí al pavelló per presenciar la cursa de matalassos!

Abans de començar tot això, però, hem de donar pas a una altra tradició força coneguda d’aquesta festa: la cursa d’ànecs! Protagonitzada pels alumnes de segon de Batxillerat que faran una mica l’ànec per vosaltres.

Esperem que gaudiu de la Festa Major i, per últim, us desitgem una gran diada!

Autora: Laia Batchellí

Intèrprets: Mireia Antoner i Joan Bermejo

Portaveus dels alumnes de 2n de batxillerat, organitzadors de la diada.


 

the first lecture

Last Friday, the group of 2nd of Batxillerat welcomed Marion Harper in the Aula Champagnat. It was an initiative from the English School Department. Marion is a young Catalan girl, cursing the last year of a Design Degree. She has been grown up as a bilingual speaker, therefore she can speak English as well as Catalan and Spanish. Other than being about to finish her degree, she also teaches English and keeps up with her main hobby: the music.

The goal of the conference was to give the students the message of how important English is for our future, beyond the PAU exams or the English classes. Nowadays it is almost a requirement to be dominant of this worldwide spoken language to get a job. She also talked about how important it has been for her to have English as a second language, and how it has helped her to be who she is.

After listening to her personal experience we had the chance to ask her questions and, to finish the session, we listened two of her singles: Innocent and Ice Cream.

As a student, I enjoyed this talk because Marion Harper took the message from a different perspective than what we are used to listen to it. Meeting Marion and her perseverance has made me, and lots of my classmates, to realise how important is to be fluent in English, as well as getting the official certificates.

Anna Sala 2nd Bat

El divendres passat, els alumnes de 2n de batxillerat vam rebre a la Marion Harper a l’Aula Champagnat, una iniciativa del Departament de Llengua Anglesa de l’Escola. La Marion és una jove catalana universitària que està cursant el seu últim any de la carrera de Disseny. Ella ha estat educada de manera bilingüe i, per tant, domina l'anglès tan bé com el català o el castellà. A més a més d'estar en el seu últim any d’universitat, ensenya de manera professional l'anglès i alhora manté el seu gran hobbie: la música.

L'objectiu d'aquesta xerrada era transmetre´ns alumnes la importància de l'anglès per al nostre futur, més enllà de ser un dels exàmens que ens trobarem a les PAU o a l’assignatura de llengua anglesa. Avui en dia, el domini d'aquesta llengua parlada mundialment és gairebé un requisit per aconseguir feina. També ens ha explicat com d'important ha estat la presència de l'anglès com a segona llengua a la seva vida, i la manera en què l'ha ajudat a ser qui és avui en dia.

Després d'escoltar la seva experiència hem tingut l'oportunitat de fer-li preguntes i, per acabar la sessió, hem escoltat dos dels seus singles: Innocent i Ice Cream.

Com a estudiant, m’ha agradat ser oient d’aquesta xerrada perquè la Marion Harper ens ha transmès el missatge des d’una perspectiva diferent a la que estem acostumats a sentir. Conèixer  la Marion i la seva història m’ha fet adonar, a mi mateixa i a la resta de companys, de la importància que té dominar l’anglès, tanta com obtenir els títols oficials que ho certifiquen.

 
Els alumnes de 4t dESO i de 1r de Batxillerat que han triat l’optativa de Llatí, el dimarts 23 de maig varen anar a Empúries per visitar jaciments arqueològics de les antigues polis gregues (Emporion) i romanes (Emporiae).
L’objectiu de dita sortida era aprofundir en les arrels de la nostra actual cutura i llengua materna.
L’excursió constava de varies activitats: passejos per ruines, el fòrum romà, joguines artesanes d’aquella època, la muralla mig esfondrada que protegia la ciutat... Per concloure la visita, gaudiren d’un audiovisual d’alta definició que resumia l’evolució de l’Edat Antiga.
Tot seguit, anaren a un restaurant (l’Esculapi), i sota una un ambient rústic i acollidor van dinar.
Finalment, a estones lliures, disfrutaren d’una lúdica estança a la platja i pel poble.

 

 
Sandra Fernández
Huichao Xing
4t d'ESO

GRADUACIÓ

Publicat a 2n BTL

 

Aquest divendres passat, dia 19 de maig de 2017, vam tenir l’oportunitat de gaudir i commemorar el nostre comiat a l’escola Maristes Girona, la nostra casa. La primera part va constar de les paraules de l’equip directiu i l’AMPA donant-nos així uns consells pel futur, acompanyades de l’especial i innovador Pau Cassassa, el nostre padrí i exalumne de l’escola, actualment director esportiu de l’escola del FC Barcelona a Chalotte, USA, qui ens explicar la seva experiència personal al mateix que ens preparava per la nova etapa que estem a punt de començar.

Esperàvem amb ganes el moment de rebre les bandes. Està malament que ho diguem nosaltres, però que macos que estàvem! I llavors, va començar la nostra part: els presentadors van pujar i començaren uns moments de record, felicitat i llàgrimes. Vam fer memòria de tots els moments viscuts a partir de vídeos i discursos, tot acompanyat de música en directe i suport de familiars, amics i professors.

Moltes vegades ens han dit que hem estat un grup especial. Ho som tant, que fins i tot ens va ploure, pel que veurem que la nostra foto de grup la vam haver de fer dins el teatre...

Gràcies a totes les persones que han fet possible tots aquests anys i ens han acompanyat fins ara. Som conscients que els nostres tutors i el cap d’estudis devien dormir planers després dels dies de preparació de la festa.

Francesc Xavier Martínez i Andrea Pérez (2n de batxiller)

Pàgina 1 de 2
You are here