Sortides

Aquest passat divendres dia 1 de juny, com cada curs, vam dirigir-nos cap a l’Ajuntament de Girona, al Saló de Descans, per rebre alguns del premis que ens han atorgat a Secundària.

Sempre és un honor, per al professorat i l’escola en general, veure com la creativitat i els valors que intentem fer créixer en el seu interior, surten fora seu a través de paraules.

Enhorabona! Carme Fornells i Sala

Feu Clic per llegir els escrits

 

 

El dijous 24, els alumnes de primer de batxillerat han visitat l’edifici de la Diputació, activitat que forma part del projecte “El ciutadà i les administracions públiques” que té per objectiu el coneixement de les administracions públiques de la ciutat de Girona.

Van ser rebuts pel Diputat i alcalde de Vidreres, Jordi Camps.

 

visita dipotacio 17 18

 

Aquest passat divendres hem graduat la promoció nascuda l’any 2000. Tota una fita. Va ser una de les primeres coses que els alumnes van explicar en el seu acte de graduació. I deu ser algun tret que marca, perquè mai havíem tingut una festa tan hollywoodesca com la d’aquest curs 2017-2018: cartell imitant un cel·luloide, entrada de La guerra de les galàxies, focus movent-se per les parets i sostre de la platea, globus... Per acabar amb coreografia i desfilada triomfal per la platea del teatre! Us ha de saber greu si us ho vau perdre!

Fora de l’espectacle, vam poder sentir les paraules de la seva padrina de graduació, la senyora Anna Pla, exalumna i mare d’alumnes de l’escola. Els va animar a arriscar-se, a aprendre dels errors i, sobretot, de la importància de l’actitud en tot el que facin.

Els desitgem el millor en el nou camí que comença.

Manel Bech, Carme Fornells i Carles Prieto

                                                                       Tutors de 2n de batxillerat

 

trigo

 

Us presentem el recull fotogràfic realitzat pel alumnes de 1r de BATX com a mostra pràctica dels coneixements de trigonometria apresos aplicats a la vida quotidiana.

Us convidem a visitar l’enllaç d’instagram Concurs TrigonoMaristes (@trigonomaristes) i votar les fotografies que us semblin més interessants i divertides.

A més, us proposem el repte d’intentar resoldre alguns dels problemes que els alumnes han elaborat per a vosaltres.

Agraïm la col·laboració incondicional de la professora Montse Sanahuja en l’exposició dels nostres treballs.

Alumnes de 1r BATX.

del 19 al 23 de març

Girona – Monestir de Les Avellanes

 

Setmana que aprofitem per treballar els tres pilars de les tutories de batxillerat: la formació acadèmica, el món laboral i l´autoconeixement. Després de moltes xerrades d'universitats d'aquesta segona avaluació, sentirem les experiències d'empresaris que ens endinsen en el món laboral. Al Monestir de Les Avellanes, insistirem en l'autoconeixement, un dels pilars, sense el qual és impossible bastir els altres. Segur que serà una setmana ben profitosa!

 

1r dia de les Convivències d'aprofundiment 2n de batxillerat: 21 de març de 2018De Girona a la Seu Vella de Lleida
Una mica d'història. El naixement de la Catalunya Nova. Les terres conquerides als àrabs. La formació de la Corona Catalanoaragonesa amb el casament de Peronella i Ramon Berenguer IV. La proclamació com a rei de Jaume I quan només tenia sis anys. La Guerra de Successió. L'ordre de Felip V d'enderrocar-la que no es va portara terme perquè va morir al cap de cinc dies -càstig diví- i algú la va fer desaparèixer. La guerra civil que la va perpetuar en caserna i presó. Molta història i una vista esplèndida des de dalt del campanar (després dels dos-cents quaranta-cinc escalons)!

I llavors el carisma: al col·legi Montserrat ens esperaven els alumnes de 2n de batxillerat per ensenyar-nos la seva escola. Moooolt simpàtics. Avui preparaven cançó resposta i hi havia un gran ambient. Tot i dinar amb ells, se'ns va fer curta l'estada. Ja hem dit que el curs vinent s'ha d'allargar aquest intercanvi!

A la tarda ens van acompanyar fins al barri de La Mariola on hi tenen dues obres socials. Una realitat molt diferent a la nostra i dura.

I ens vam enfilar cap a Les Avellanes: prats verds i tot de fruiters en flor. I catifes de flors blanques a les vores. Paisatge de capvespre idíl·lic, fins albirar el campanar del monestir: de cop, la foto que tantes vegades havíem vist per l'escola se'ns feia realitat.

Ens instal·lem a Quatre Vents, la casa de colònies. Sobrietat, però amb molt d'espai. Tenim poc temps. Soparem aviat i cap a Àger, a contemplar estels a l'Observatori Astronòmic.

Feia un fred que pelava, això sí, immillorable per mirar els astres perquè el fred ens havia deixat un cel ben net.

I cap a "caseta". Valoració del dia, ressopó i a dormir (us ho creieu?) ;)

 

 

2n dia de Convivències d'aprofundiment de 2n de batxillerat: 22 d'abril.Ja som instal·lats. Avui comencem les dinàmiques pròpies de les Convivències d'aprofundiment. Però la veritat, si algú ens controla i li pregunten què fem al monestir, dirà que MENJAR. Mare de Déu, alguns de nosaltres sembla que només tinguin gana! I quines quantitats!

Bromes a part, avui hem passejat força pel monestir i els seus voltants. El G. Pere Borràs ens ha explicat la història del monestir i després ens hem enfilat a les roques de Felip V i al Puig de la Mare de Déu. També hem fet una dinàmica a dins l'oratori del Pou del Glaç.

I hem trobat temps per portar la nostra rosa eterna a la tomba del G. Valerià. I ens hem assegut allà al davant i li hem cantat (que poc en sabem sense tu, Valerià!).

 

grup

 

mix

 

Convivències d'aprofundiment de 2n de batxillerat: 23 de març de 2018


Dia del servei.
Després d'esmorzar (que abundant!) hem dedicat el matí a fer un servei al monestir. Ens han dividit en grupets i hem fet feines ben variades: treure herbes d'entre les pedres, escombrar el claustre, netejar vidres, fregar el terra, pelar alls, rentar plats, preparar els menjadors... Feines petites, però que no eren tan fàcils de fer com podria semblar-nos. De tots nosaltres, els que han quedat més tocats positivament són els que han anat a visitar els germans grans malalts. El G. Miquel Mas ens ha fet tota una lliçó d'infermeria, però sobretot, d'humanitat.
Tots plegats n'hem fet una valoració molt positiva, i ens hauria agradat poder ajudar més.

I ja se'ns han acabat els dies! Un darrer joc grupal, recollir, dinar, una migdiada curta al sol i ja us escrivim des del bus camí de casa...

Setemana Santa quatre setmanes de classe i globals de la tercera avaluació. Recuperacions/pujar nota. Graduació. Tres setmanes més i Sele.

I ja està! Adéu Maristes, adéu infància i adolescència. Les portes obertes davant nostra... Quina il·lusió i quina nostàlgia! Però aquests dies ens els emportem gravats al cor.

 

 

Tutors i alumnes de 2n de batxillerat

 

 

El passat dimecres 20 de desembre, els alumnes de 2n de batxillerat vam fer una excursió a Barcelona.

La nostra jornada es va centrar a la zona de Pedralbes: el supercomputador MareNostrum 4 i el Monestir de Santa Maria de Pedralbes.

 

En arribar, ens va rebre l’Oriol, el guia i integrant del Centre, que ens va explicar els detalls i peculiaritats de l’ordinador. Aquest resulta ser el supercomputador més potent d’Espanya, el tretzè del món i l’emblema del BSC (Barcelona Supercomputing Center).

L’enginy destaca per estar situat dins de l’església neoromànica de la zona Torre Girona, que actualment forma part de la UPC (Universitat Politècnica de Catalunya). Aquests darrers temps s’ha fet molt famós per la propaganda que n’ha fet Dan Brown parlant-ne en la seva novel·la! Durant la visita, vam observar la imponent maquinària i l’infinit cablejat, acompanyats d’un vídeo on es mostraven les tasques de recerca que s’hi duen a terme. Va concloure amb una ronda de preguntes i una volta lliure pel recinte.

 

Tot pujant per l’avinguda de Pedralbes, vam arribar al Reial monestir de Santa Maria de Pedralbes, on abans d’entrar, la Carme Fornells ens va fer cinc cèntims de la seva història.

El Monestir va ser fundat pel rei català Jaume el Just al segle XIV per tal que servís de residència a la reina Elisenda de Moncada per quan es quedés vídua. Albergava una comunitat de monges clarisses provinents de famílies nobles. Vam poder descobrir el seu estil de vida i alguna de les seves pertinences, tal com figures, taules, cadires i quadres que es troben a les exposicions.

Vam poder gaudir d’una passejada al claustre gòtic, considerat el més gran d’Europa. El pati i l’església estan units per la tomba de la reina Elisenda. Pel costat del claustre la trobem vestida de monja i pel costat de l’església, amb la corona de reina.

 

Per finalitzar la jornada, l’autobús ens va dur al cor de Barcelona, la Plaça Catalunya. Allà cadascú va tenir temps lliure per dinar i passejar per la capital.

 

Un bon final de trimeste!

 

Emma R. Cortals, Anna Sala i Laia Trasserra

 2n de batxillerat

 

El passat 8 de febrer, dijous gras, els alumnes de 2n de Batxillerat vam poder assistir a un acte únic: un judici al Palau de Justícia.

Ja fa uns quants cursos que el magistrat de l’audiència, el senyor Adolfo Garcia, pare d’uns exalumnes de l’escola, ens convida. Tot un privilegi.

Vam arribar a dos quarts de deu i, després d’un control de seguretat, ens vam poder dirigir cap a la sala on es realitzaria el judici. Abans que es produís, ens va fer una breu introducció del cas en particular, acompanyat d’un altre magistrat, el senyor Víctor Correas, també exalumne de l’escola.

Es tractava d’un cas d’estafa i van poder respondre els nostres dubtes tant abans com després del judici. Varen ser quatre hores on observàrem de primera mà els membres d’un judici i com es realitza: intervencions, acusacions, defenses i conclusions. El judici en particular era especial ja que perjudicats i acusadors eren els mateixos.

Fou una oportunitat única i, per això, va tenir una bona rebuda i molt d’interès per la majoria de l’alumnat.

 Joan Bermejo

2n de batxillerat

university counseling

 

Juli Sánchez held a really interesting meeting in English on the 12th of January. The two classes from first of Batxillerat were there and we all think that it was amazing.

 

First of all, he started talking about linguistics (that is what he is studying now) and why they are so important. Using the example of the colour blue he showed us the many different ways of analysing this word that exist and we really like that.

 

Then he explained that he is in the University of Cambridge, one of the best universities in the world, thanks to the Erasmus. He encouraged us to travel the world, even though if it is just going to a summer camp to learn English on summer or going to the other side of the world to a work camp and live the most incredible experience of our lives. He showed us how important is to learn by doing this how to live by our own, that would make us grow up.

 

But what we liked most of the meeting was that he told us the importance of the attitude. We must make the most to be concentrated in studying because these two courses can change our lives. If we get the mark we need, we will make our dreams come true and to achieve this we need attitude. It’s going to be hard but worth it. That is why our “bulb light” (the metaphor he used) must be shining 100%.

 

In conclusion, we really liked the meeting and he encouraged us to get the better results we can so that we can choose to the university we want and start the new life that is waiting for us.

Mateu Bosch

1r de batxilleratPàgina 1 de 3
You are here