divendres, 30 de març de 2012 10:07

Sant Marcel·lí Champagnat, un estil de viure

Escrit per  Administrator
Valora aquest element
(2 vots)

Marceli2

Sant Marcel·lí Champagnat, sacerdot francès, va fundar l'Institut dels Germans Maristes de l'Ensenyament l'any 1817 amb la finalitat d'oferir un espai educatiu per infants i joves.

L'objectiu de Marcel·lí era "formar bons coutadans i bons cristians". El seu estil educatiu es basà en la premissa "per educar un nen cal estimar-lo".

 

Fou, sens dubte...

... un home de fe: de jove sacerdot ja mirà fit a fit als ulls de Déu encomanant l'obra de la Societat de Maria al Santuari de Fourvière, a Lió (França). Sentia clara la necessitat de formar un grup amb el nom de Maria, per tal de dedicar-se de ple als menys afavorits del seu entorn.

... un home de pregària: mai no deixà de confiar en Déu i posava a les mans de la Bona Mare -com ell anomenava Maria- tots els seus projectes i il·lusions.

... un home de caràcter: ens revela en cada moment una voluntat decidida que ha vist que allò que emprèn és obra de Déu.

... un home realista i pràctic: adonant-se de la situació real de manca d'educació, tracta de posar remei d'una manera clara i eficaç... cal anar allà on d'altres no hi són. Intentarà en tot moment de posar els mitjans necessaris per aconseguir l'objectiu fixat.

 

Avui en dia els Maristes som presents a 77 països del ´món. L'any 1886 vàrem arribar a Girona. En l'actualitat més de 11000 alumnes configuren la nostra acció educativa a Catalunya, amb col·legis i obres educatives no formals.

Modificat per darrera vegada el dimarts, 11 de març de 2014 09:53
You are here