SEGONA PART DE L’INTERCANVI DE FRANCÈS A LE CHEYLARD-2n d’ESO

MAIG 2018

Dilluns 28

Hem sortit de Girona a les 9h i després d’un bon viatge hem arribat a Le Cheylard, on ens esperaven els nostres companys francesos. Tots estàvem molt contents i il.lusionats de retrobar-nos!

Dimarts 29

Tot i que semblava impossible aquest matí quan el cel era tot negre i plovia a bots i barrals, finalment hem pogut passar tota la jornada a l’aire lliure, combinant ruta amb BTT i l’Aquarock, el circuït d’aventura al riu. A la tarda, un cop retornats a les famílies d’acollida, alguns hem anat a refrescar-nos al riu i d’altres a jugar a la petanca.

Dimecres 30

Al matÍ hem visitat la part antiga del poble, el mercat i les botigues de productes locals : hem comprat tot de formatges, llangonisses, xocolata… A la tarda, ens hem divertit amb les famílies, tot anant d’excursió a la muntanya, a la granja, a la piscina…

Dijous 31

Avui hem viscut la jornada escolar dels nostres francesos : distribuïts en grups reduïts hem assistit a les classes de llengua francesa, de geografia i història, de tecnologia, d’anglès, i de música. En acabat, hem dinat tots junts al menjador de l’escola. Tot seguit hem reprès l’activitat per preparar la soirée prevista per aquest vespre. A les 19h les famílies han arribat, ens han vist ballar, cantar…i després hem pogut gaudir d’alguns plats típics de la regió. Ara tornem cap a casa i tocara començar a fer les maletes per demà emprendre ja el camí de tornada.

La setmana ha passat volant i no voldríem encara tornar a casa perquè hem gaudit molt de la segona part de l’intercanvi i hem viscut una experiència inoblidable, enriquidora, profitosa i intensa ! Gràcies per tot, famílies, companys i escola, per la vostra excel.lent acollida, esperem tornar-vos a veure aviat !

1

Lundi 28

On est parti de l’école à 9h et on a passé un très bon voyage jusqu’à Le Cheylard où on nous attendait si content de se revoir.

Mardi 29

On a passé toute la journée en plein air (même si la tempête menaçait l’activité): on a fait du VTT et un circuit d'aventure à Aquarock. L'après-midi on s'est bien amusé avec les familles.

Mercredi 30

Ce matin, on a visité la ville, le marché avec des produits artisanaux de la région : on a acheté beaucoup de fromages, saucissons, chocolat… L'après-midi s'est très bien passé en famille : à la montagne, à la ferme, à la piscine…

Jeudi 31

Aujourd'hui les élèves catalans et français assistent en cours de Français, d'histoire, d’anglais, de technologie, de musique, mais ce qu’on a beaucoup aimé c’est le foyer où on a pu jouer et bien s’amuser! Ensuite on a mangé tous ensemble à la cantine de l'école. L’après-midi on a tout préparé pour la soirée. A 19h les familles sont arrivées et nous, les élèves, on a bien dansé, chanté et puis on a pris un très bon repas mais maintenant il faut rentrer et commencer à préparer les valises puisque demain matin on est obligé de retourner à Girona.

Le temps coule vite et nous, on aurait envie de rester encore quelque temps là donc on s’est bien amusé pendant ce deuxième partie de l’échange. On a vécu donc un événement inoubliable, enrichissant et intense.

Merci bien les familles et les enfants pour votre accueille si chaleureux, on espère vous revoir!

23

Alumnes i professors acompanyants de 2n d´ESO d´intercanvi a

l´École Maristes - Saint Louis de Le Cheylard (France)

You are here