Col.legi Maristes Girona - blog

 

El Dimarts 17 d´Octubre, els alumnes de P4 vàrem anar d’excursió a Can Caballé. Semblava que estàvem a Egipte !!! Va venir la Cleòpatra i ens va proposar diferents tallers per fer, ens van agradar molt eren de: El riu Nil, la vestimenta egípcia, els símbols, una dansa, un conte egipci, desenterrar tresors... Després vam anar a dinar perquè estàvem cansats i teníem molta gana. Quan vam acabar de dinar estàvem impacients per posar-nos la disfressa que vàrem fer.  Va ser un dia GENIAL !!!

 

 

 El passat dimarts 10 d’octubre, els nens i nenes de primer de Primària vam anar a La Devesa per fer activitats relacionades amb el projecte del cos.

Seguint ritmes musicals, maquillant-nos, fent mímica, posant-nos disfresses, modelant fang...  vam conèixer un xic més les possibilitats del nostre cos.

Com que no vam parar de bellugar-nos, vam agafar gana ràpidament i vam menjar el nostre pícnic amb molt de gust.

A la tarda, els monitors van continuar l’animació amb una roda de jocs ben completa.

Va ser una jornada molt divertida on a part de passar-ho molt bé, vam poder conviure obertament amb els companys de curs.

 

FEC

NECESSITEM PARAULES I FETS DE SAVIESA

Dissortadament a les escoles, com a la resta de la societat catalana, no els és fàcil de sostreure’s del debat polític i social. Són dies de marcada transcendència i determinades afirmacions contribueixen a mantenir encesa la flama de la preocupació.

Les paraules d’un diputat recollides al diari "El Nacional" afirmant que “No pot ser que a la majoria de l'escola pública i especialment en determinats territoris de la Catalunya interior, en comptes d'ensenyar els nens, se'ls eduqui per odiar Espanya", ha posat un altre cop el Servei d’Educació de Catalunya, integrat per les escoles de titularitat pública i de titularitat privada concertades, a l’epicentre del debat. És una expressió concreta d’un àmbit més general en el qual algunes forces polítiques acusen els centres docents d’un “adoctrinament antiespanyol”.

En el cas de les escoles concertades, una polèmica que incideix directament en les Titularitats dels centres i en els docents que duen a terme la tasca educativa. Un debat que no podem entendre ni admetre, perquè no és just i no és en absolut sincer ni pacificador.

En els nostres idearis, hi és ben present la voluntat d’estimular la convivència, d’impulsar l'acceptació de l’altre, el treball en equip, les relacions fraternes, el respecte de les opinions i de tota creença, idea o costum. Els nostres caràcters propis volen donar especial importància en una societat multicultural i multireligiosa a elements com el respecte a la diversitat i singularitat de les persones, la participació en l'exercici democràtic, el creixement de l'amistat, l'estima de la pròpia cultura com a font d'enriquiment personal i grupal, i mai com a causa d’exclusió.

No podem acceptar missatges que vulguin incitar a l’odi i a la falta de respecte als nostres professors i professores, que, amb un gran sentit de coherència i convenciment, fan de les escoles i de la tasca educativa que s’hi presta un espai on es procura que els alumnes, nois i noies, aprenguin junts a ser conscients de les injustícies socials i a comprometre's en favor d'una societat més justa i fraterna, cercant la cooperació desinteressada per a la consecució del bé comú.

Seguirem insistint que, ara més que mai, és precisa una lectura serena dels esdeveniments i actuar en conseqüència. Són necessàries paraules i accions de saviesa, d’una saviesa que posseeix un esperit intel·ligent, amant del bé i que estima les persones. Tots la necessitem, més en un temps en què les decisions que es prenguin s’han d’inspirar en la pau i la convivència, lluny de discursos que incitin la confrontació estèril i perjudicial entre les persones utilitzant els infants i adolescents que creixen i es fan grans en edat i en saviesa a les escoles de Catalunya.

Agraïm i ens adherim a la defensa clara que la Consellera d’Ensenyament, Hble. Sra. Clara Ponsatí, ha fet de l’escola catalana davant les inexactituds i els atacs intolerables formulats per representants del poble a la Cambra catalana i per alts càrrecs del Govern de l’Estat.

L’equip d’Infantil hem representat una petita obra de teatre als nens i nenes de P3, P4 i P5. Cadascú era un dels personatges que surten al pòster del lema d’enguany. D’aquesta manera hem pogut conèixer la Fiu que sempre ho fa tot molt ràpid, en Nono que sempre diu que no a tot. En Pau que és un artista i un somniador, sempre a punt o en Son que està sempre cansat i no vol fer res. La Cora que li agrada jugar i estimar a tothom i la Putsé que no sap mai el que vol, que és una mica poruga.

Junts han fet fora la mandra i des del cor han aconseguit que tots els nens i nenes d’infantil ballessin i cantessin la cançó del lema MOU-TE.

 


 

Dilluns 18 de setembre de 2017

Comença un nou curs: la retrobada suposa  reptes nous i també companys i tutors nous. Per aquest motiu, el passat dilluns 18 de setembre els alumnes i tutors de 1r cicle d’ESO ens vam “moure” fins a la casa Marista de Llinars de Vallès. Sí, heu llegit bé: ens vam “moure”. Havíem de començar així el curs per dos motius: en primer lloc, per gaudir de tota una jornada de convivència per conèixer-nos millor tots; però també per començar a fer nostre el lema del nou curs: MOU-TE.

El dia no va començar massa amable, climatològicament parlant. Però a mesura que passava el matí, també els núvols es van “moure” i vam poder veure el sol. Durant la jornada, què vam fer?: activitats per conèixer millor el nostre grup de companys i tutors, una breu presentació del lema i de la seva cançó i, com no!, una mica de ball com a coreografia de la cançó “Mou-te”. 

 

the first lecture

Last Friday, the group of 2nd of Batxillerat welcomed Marion Harper in the Aula Champagnat. It was an initiative from the English School Department. Marion is a young Catalan girl, cursing the last year of a Design Degree. She has been grown up as a bilingual speaker, therefore she can speak English as well as Catalan and Spanish. Other than being about to finish her degree, she also teaches English and keeps up with her main hobby: the music.

The goal of the conference was to give the students the message of how important English is for our future, beyond the PAU exams or the English classes. Nowadays it is almost a requirement to be dominant of this worldwide spoken language to get a job. She also talked about how important it has been for her to have English as a second language, and how it has helped her to be who she is.

After listening to her personal experience we had the chance to ask her questions and, to finish the session, we listened two of her singles: Innocent and Ice Cream.

As a student, I enjoyed this talk because Marion Harper took the message from a different perspective than what we are used to listen to it. Meeting Marion and her perseverance has made me, and lots of my classmates, to realise how important is to be fluent in English, as well as getting the official certificates.

Anna Sala 2nd Bat

El divendres passat, els alumnes de 2n de batxillerat vam rebre a la Marion Harper a l’Aula Champagnat, una iniciativa del Departament de Llengua Anglesa de l’Escola. La Marion és una jove catalana universitària que està cursant el seu últim any de la carrera de Disseny. Ella ha estat educada de manera bilingüe i, per tant, domina l'anglès tan bé com el català o el castellà. A més a més d'estar en el seu últim any d’universitat, ensenya de manera professional l'anglès i alhora manté el seu gran hobbie: la música.

L'objectiu d'aquesta xerrada era transmetre´ns alumnes la importància de l'anglès per al nostre futur, més enllà de ser un dels exàmens que ens trobarem a les PAU o a l’assignatura de llengua anglesa. Avui en dia, el domini d'aquesta llengua parlada mundialment és gairebé un requisit per aconseguir feina. També ens ha explicat com d'important ha estat la presència de l'anglès com a segona llengua a la seva vida, i la manera en què l'ha ajudat a ser qui és avui en dia.

Després d'escoltar la seva experiència hem tingut l'oportunitat de fer-li preguntes i, per acabar la sessió, hem escoltat dos dels seus singles: Innocent i Ice Cream.

Com a estudiant, m’ha agradat ser oient d’aquesta xerrada perquè la Marion Harper ens ha transmès el missatge des d’una perspectiva diferent a la que estem acostumats a sentir. Conèixer  la Marion i la seva història m’ha fet adonar, a mi mateixa i a la resta de companys, de la importància que té dominar l’anglès, tanta com obtenir els títols oficials que ho certifiquen.

El dilluns a les 12h. del migdia ens vam trobar tota la comunitat educativa dels Maristes al pavelló del col·legi. En Xavier, el director i la Natàlia, alumna de segon de batxillerat van llegir les següents paraules:

Avui dia de la No violència i davant els fets viscuts ahir l’escola Maristes Girona vol fer seu el missatge que el Papa Francesc va adreçar al món no fa gaire temps

“La no violència: un estil de política per a la pau”

Al començament d’aquest nou any formulo els meus més sincers desitjos de pau per als pobles i per a les nacions del món, per als Caps d’Estat i de Govern, així com per als responsables de les comunitats religioses i dels diversos sectors de la societat civil. Desitjo la pau a cada home, dona, nen i nena, alhora que prego perquè la imatge i semblança de Déu en cada persona ens permeti reconèixer-nos els uns als altres com a dons sagrats, dotats d’una immensa dignitat. Especialment en les situacions de conflicte, respectem la seva “dignitat més profunda” i fem de la no violència activa el nostre estil de vida.

Pàgina 8 de 20
You are here