Col.legi Maristes Girona - blog

trigo

 

Us presentem el recull fotogràfic realitzat pel alumnes de 1r de BATX com a mostra pràctica dels coneixements de trigonometria apresos aplicats a la vida quotidiana.

Us convidem a visitar l’enllaç d’instagram Concurs TrigonoMaristes (@trigonomaristes) i votar les fotografies que us semblin més interessants i divertides.

A més, us proposem el repte d’intentar resoldre alguns dels problemes que els alumnes han elaborat per a vosaltres.

Agraïm la col·laboració incondicional de la professora Montse Sanahuja en l’exposició dels nostres treballs.

Alumnes de 1r BATX.

 

Divendres i dissabte vam gaudir de 4 festivals de Cançó Resposta al teatre de l’escola.

Enguany el 46è Festival de Cançó Resposta ha expressat innovació i motivació amb el lema “MOU-TE”, han estat un total de 273 alumnes que han participat de tercer de primària a segon de batxillerat.

El divendres 13 d’abril es va fer el festival de quart de Primària amb un excel·lent paper que va fer emocionar a totes les famílies assistents. A continuació, Secundària i Batxillerat que van aportar grans dosis de creativitat, estètica i passió per la música i la dansa.

Dissabte 14 d’abril va ser el torn de Tercer de Primària i de Cicle Superior. Fou espectacular el nivell de les cançons i la germanor dels grups cantant tots junts al final de l’espectacle la cançó del lema: “Mou-te”.

Felicitem a tots els participants i guanyadors que han deixat el llistó ben alt i als mestres i professors que han fet possible aquests festivals!

Fins l’any vinent!

 

Aquest divendres passat els nens i nenes de primer de primària hem visitat el taller de gegants i capgrossos “Ventura&Hosta” de Navata.

Hem après com es fa una màscara pas a pas: primer, hem vist com es modela amb fang, després com es fa el motlle amb escaiola i com s’hi posa el paper encolat.

Amb aquest motlle es poden aconseguir tantes màscares com facin falta! I és clar, en tindrem una per a cadascun de nosaltres que la podrem pintar al nostre gust!

També hem visitat el seu petit museu que està farcit de ninots de cartó-pedra i ens ha deixat bocabadats!

Com que hem tingut una estona lliure, ens ho hem passat molt bé a l’espai de la joventut del poble on alguns hem jugat als gronxadors i al sorral, a bàsquet i d’altres hem recollit moltes aglans sota les alzines.

Ha estat una jornada molt agradable!

 

Ahir diumenge 15 d’abril es van celebrar els XXXVI Jocs Atlètics de Maristes Catalunya.

Els nostres alumnes van gaudir d’aquesta jornada dedicada a l’activitat física i l’esport participant en les diferents proves d’atletisme, aplicant els valors de l’esforç i superació i, els donem l’enhorabona en nom del departament d’educació física en particular i de l’escola en general.

Un cop més, felicitem a l’organització per fer que aquesta jornada sigues tot un èxit!

del 19 al 23 de març

Girona – Monestir de Les Avellanes

 

Setmana que aprofitem per treballar els tres pilars de les tutories de batxillerat: la formació acadèmica, el món laboral i l´autoconeixement. Després de moltes xerrades d'universitats d'aquesta segona avaluació, sentirem les experiències d'empresaris que ens endinsen en el món laboral. Al Monestir de Les Avellanes, insistirem en l'autoconeixement, un dels pilars, sense el qual és impossible bastir els altres. Segur que serà una setmana ben profitosa!

 

1r dia de les Convivències d'aprofundiment 2n de batxillerat: 21 de març de 2018De Girona a la Seu Vella de Lleida
Una mica d'història. El naixement de la Catalunya Nova. Les terres conquerides als àrabs. La formació de la Corona Catalanoaragonesa amb el casament de Peronella i Ramon Berenguer IV. La proclamació com a rei de Jaume I quan només tenia sis anys. La Guerra de Successió. L'ordre de Felip V d'enderrocar-la que no es va portara terme perquè va morir al cap de cinc dies -càstig diví- i algú la va fer desaparèixer. La guerra civil que la va perpetuar en caserna i presó. Molta història i una vista esplèndida des de dalt del campanar (després dels dos-cents quaranta-cinc escalons)!

I llavors el carisma: al col·legi Montserrat ens esperaven els alumnes de 2n de batxillerat per ensenyar-nos la seva escola. Moooolt simpàtics. Avui preparaven cançó resposta i hi havia un gran ambient. Tot i dinar amb ells, se'ns va fer curta l'estada. Ja hem dit que el curs vinent s'ha d'allargar aquest intercanvi!

A la tarda ens van acompanyar fins al barri de La Mariola on hi tenen dues obres socials. Una realitat molt diferent a la nostra i dura.

I ens vam enfilar cap a Les Avellanes: prats verds i tot de fruiters en flor. I catifes de flors blanques a les vores. Paisatge de capvespre idíl·lic, fins albirar el campanar del monestir: de cop, la foto que tantes vegades havíem vist per l'escola se'ns feia realitat.

Ens instal·lem a Quatre Vents, la casa de colònies. Sobrietat, però amb molt d'espai. Tenim poc temps. Soparem aviat i cap a Àger, a contemplar estels a l'Observatori Astronòmic.

Feia un fred que pelava, això sí, immillorable per mirar els astres perquè el fred ens havia deixat un cel ben net.

I cap a "caseta". Valoració del dia, ressopó i a dormir (us ho creieu?) ;)

 

 

2n dia de Convivències d'aprofundiment de 2n de batxillerat: 22 d'abril.Ja som instal·lats. Avui comencem les dinàmiques pròpies de les Convivències d'aprofundiment. Però la veritat, si algú ens controla i li pregunten què fem al monestir, dirà que MENJAR. Mare de Déu, alguns de nosaltres sembla que només tinguin gana! I quines quantitats!

Bromes a part, avui hem passejat força pel monestir i els seus voltants. El G. Pere Borràs ens ha explicat la història del monestir i després ens hem enfilat a les roques de Felip V i al Puig de la Mare de Déu. També hem fet una dinàmica a dins l'oratori del Pou del Glaç.

I hem trobat temps per portar la nostra rosa eterna a la tomba del G. Valerià. I ens hem assegut allà al davant i li hem cantat (que poc en sabem sense tu, Valerià!).

 

grup

 

mix

 

Convivències d'aprofundiment de 2n de batxillerat: 23 de març de 2018


Dia del servei.
Després d'esmorzar (que abundant!) hem dedicat el matí a fer un servei al monestir. Ens han dividit en grupets i hem fet feines ben variades: treure herbes d'entre les pedres, escombrar el claustre, netejar vidres, fregar el terra, pelar alls, rentar plats, preparar els menjadors... Feines petites, però que no eren tan fàcils de fer com podria semblar-nos. De tots nosaltres, els que han quedat més tocats positivament són els que han anat a visitar els germans grans malalts. El G. Miquel Mas ens ha fet tota una lliçó d'infermeria, però sobretot, d'humanitat.
Tots plegats n'hem fet una valoració molt positiva, i ens hauria agradat poder ajudar més.

I ja se'ns han acabat els dies! Un darrer joc grupal, recollir, dinar, una migdiada curta al sol i ja us escrivim des del bus camí de casa...

Setemana Santa quatre setmanes de classe i globals de la tercera avaluació. Recuperacions/pujar nota. Graduació. Tres setmanes més i Sele.

I ja està! Adéu Maristes, adéu infància i adolescència. Les portes obertes davant nostra... Quina il·lusió i quina nostàlgia! Però aquests dies ens els emportem gravats al cor.

 

 

Tutors i alumnes de 2n de batxillerat

El passat dimarts dia 13 de Març, els de P4 vàrem anar al Mas Batllori. Vam fer uns tallers que ens van agradar molt: Taller de plantes, taller de rèptils i amfibis i una volta amb tractor pels voltants de la zona. Ens ho vàrem passar molt bé!! Us ho ensenyem en el següent vídeo i fotos.

 

 

 

A P4 al llarg d’aquest trimestre hem estat treballant l’artista Antoni Gaudí. Us hem preparat un vídeo amb una mostra del que hem fet.

Pàgina 3 de 20
You are here