Col.legi Maristes Girona - blog

feac foto

Encara n t'hi has apuntat? Hi ha places pel grup de secundària de dijous i per infantil de dimarts.

Entra a l'espai FEAC de la plana web o omple la butlleta a recepció i deixa-la a la bústia.

Volem començar a trobar-nos ben aviat, no hi faltis, apunta't!

 

https://goo.gl/forms/LiDNRhh6BBnWkAyh2

 

 

Des que hem començat a treballar el lema d’aquest any tenim les classes i passadissos decorats. Les dues cançons, la de primària i la de secundària sonen sovint a les aules; tota l’escola respira a bicentenari.

Des de primer de primària fins a batxillerat tots els alumnes han pensat i escrit somnis pensant amb l’escola Marista, pensant amb el nou curs començat i també desitjos personals. Els alumnes de sisè han fet els seus propis cartells del lema a les convivències del pla dels Socs. Els de primer i segon de secundària ho van treballar a les convivències de Llinars, els de cinquè a Fontajau...

A l’escola estem vivint el somni!

Hola famílies!!!!

Hem fet un recull de fotografies perquè veieu algunes de les activitats que hem començat a fer a P4: a l’aula, a racons de joc simbòlic, a Ipads, esmorzant, pintant,... Aprenem i ens ho passem molt bé!


 

El passat divendres, 30 de setembre va tenir lloc al teatre de l’escola l’acte de lliurament de certificats de Cambridge University, des de Young Learners (Starters, Movers i Flyers) fins a First Certificate, passant per KET i PET.

 Un any més, i ja en van 8, vam rebre la felicitació del centre examinador Merit School pels bons resultats obtinguts, els millors fins el moment. I és que aquest any hem aconseguit els millors resultats fins ara. Ja fa anys que els nostres alumnes van millorant el nivell i això queda reflectit en el nombre d’alumnes presentats i aprovats, que cada any va en augment.

La certificació dels nivells d’anglès segons el marc comú de referència europea és un tema de gran importància per als nostres estudiants. Aquests exàmens, que tenen un gran reconeixement a nivell internacional, posseeixen una llarga i merescuda reputació d’excel·lència. Cada any s’examinen al món al voltant de cinc milions de persones.

NOVA ASSISTENT DE CONVERSA

Benvinguda Corinna!

A partir d’aquesta setmana tenim entre nosaltres la Corinna, la nova assistent de conversa per a aquest curs. Tots els alumnes d’ESO i BAT tindran l’oportunitat de practicar l’anglès oral amb ella i de millorar la seva expressió i comprensió. 

Convivències d’inici de curs a Llinars

Aquest darrer 22 de setembre vam anar de convivències a una casa Maristes a Llinars del Vallès. La casa era molt gran, amb molts espais i hi havia pistes del futbol, de bàsquet, parc i rocòdrom.

Vàrem fer diverses activitats divertides relacionades amb el lema de l’any. Els nous companys que han vingut aquest any a l’escola van poder fer noves amistats i els altres ens vàrem poder conèixer millor.

Quan vam arribar, ens van presentar la Cançó del lema i després ens vam dividir per tutories i vàrem fer vàries activitats. La primera vas ser escriure els nostres somnis en cercles de diferents colors i mides, i la segona, va ser presentar-nos amb una activitat anomenada “Ei Col.legues, aquest sóc jo!”

Tot seguit vam formar tots conjuntament el 200 del lema al terra amb tots els cercles dels somnis.

Després vam dinar, vam tenir temps lliure i vàrem tornar cap a casa. Va estar un dia molt complert!

Marta Invernon

Maria Pérez

Sergi Sanmartín

 

El passat dijous dia 22 de setembre vam realitzar les convivències d’inici de curs. Vam agafar l’autocar a les 9 del matí, i ràpidament vam arribar a Llinars del Vallès, casa marista.

Un cop allà, vam esmorzar i vam fer l’esbarjo. Tot seguit, vàrem veure el lema d’aquest any: 200 anys i +. Ens vam distribuir per tutories i vam aprofundir més el tema.

Els tutors corresponents van repartir diferents esferes de diferents mides. A la més petita, havies de proposar-te alguna millora per al curs escolar, a la mitjana, proposaves alguna millora per al centre escolar, i per últim a la gran havies d’anotar algun propòsit personal.

A continuació vam fer diferents dinàmiques, en una ens van enganxar un paper a l’esquena a cadascun dels tutorats, allà hi havíem de posar totes les qualitats bones de la persona a la qual escrivies en varen sortir de meravelloses, fantàstiques, úniques, que ni tan sols tu pensaves que tenies. És una experiència que trobem que és molt dinàmica i ens ha servit per observar qualitats nostres molts diferents a les que pensem.

Després, vam du a terme una fitxa sobre opinions personals. En aquesta activitat, vam aprendre a decidir-nos a triar una cosa i ser més segurs de nosaltres mateixos.

Quan vam acabar les activitats de tutoria, vàrem anar a dinar en unes taules amples on podies compartir i gaudir del dinar amb els companys.

També ens van deixar una bona estona, per poder gaudir del temps lliure.

Aquest dia, ens ha servit per aprofundir més la convivència amb els companys, també per als alumnes nous que han arribat. S’han d’integrar més amb els companys, i que els hem d’acollir amb els braços ben oberts.

                                                                                                

 

Marc Gelabert i Biel Sabadell

2n ESO A

 

 

Ja fa una setmana que els més petits de l’escola varen arribar. Amb una barreja de sensacions: il·lusió, sorpresa, alegria, por... varen creuar les portes de les classes per començar una nova etapa a l’escola dels grans!!!

Aquí teniu un petit recull d’alguns dels moments viscuts aquests primers dies. Esperem tenir un molt bon curs i sigueu molt benvinguts!!!!!!!!

Abans de sortir vàrem veure el vídeo del Lema: 200 anys i més, viu el somni. Després d’esmorzar vàrem fer tres activitats o jocs relacionades amb tres valors: Confiança, acollida i comunicació.

Després de dinar cada grup va fer un pòster del lema, mentrestant alguns inventaven una coreografia de la cançó del lema.

Els alumnes de 6è

 

Pàgina 19 de 20
You are here